2011. január 11., kedd

Vendel

Most következzék végre egy idei amigurumi, aki egy kedves szöszi kisfiú ajándéka lesz, nem is olyan sokára. Az anyukája már látta, és örömmel bólintott rá, ezért merem közzétenni itt a blogban is.
Elkészült tehát Vendel, a szarvasbogár, Bartos Erika közkedvelt Bogyó és Babóca sorozatának egyik oszlopos tagja.


Néhány változtatást eszközöltem a mesehősön. Először is az arányait módosítottam, mert míg rajzon kedves a kisebb fejű, hosszú (magas, ha lehet ezt mondani) figura, úgy gondoltam, hogy kisgyerek-kézbe jobban illik a bogárka kerekebb ábrázattal. :) A következő problémás részt Vendel haja jelentette, az a pár szál, ami van neki. Először egy sűrű öltésekből álló, dúsnak mondható frizurát képzeltem el, de aztán zavart, hogy annyira fekete lett tőle a baba. Így jött az ötlet, hogy téli öltözéket horgoljak, sapkával, sállal, csizmával. És így maradhatott a hajkölteménynek nem igazán nevezhető, de mindenképpen a rajzot idéző megoldás. A könyvekben is zöld színű a szarvasbogár téli szettje, maradtam én is ennél a színnél. A szárnyak pedig közös megegyezéssel (mármint anyuka és én) maradtak le. Azt hiszem, ennyi. :) 

11 megjegyzés:

Mák írta...

Nagyon helyes lett!Nem ismerem az eredeti figurát amiről írsz, de még mielőtt elolvastam a leírásodat úgy gondoltam, de helyes szarvasbogár fiúcska:D!Szóval tök jól sikerült!

Mázsa Viki írta...

Nagyon-nagyon jó lett! Csak a képet láttam meg először, de rögtön ráismertem, hogy ő Vendel a Bogyó és Babócából! Nagyon szuper! :)

Ledorka írta...

Én is egyből felismertem. :) Nagyon tuti. :))

Mesi írta...

Húúú! Ez NAGYON jó! Horgolva visszaadni az eredetit! Nagyon ügyes vagy! Le a kalappal!
És olyan kedves az ábrázata :) az ember felnőtt létére rögtön játszana vele.

Aledi írta...

Ez szuper! A pofija, a ruhája, tökéletes :)

King.art írta...

Rögtön felismerhető volt nekem is :)
Biztos örülnek majd neki. Gratulálok!

hekka írta...

Köszönöm szépen! És köszönöm azt az (ön)bizalmat, amit minden egyes kommentből merítek. Rengeteg erőt ad. És bátorságot... :)))

hordosv írta...

Nagyon édes:)

Jandó írta...

Ó, nagyon-nagyon jó lett. Rögtön fel is ismertem. Sőt, nekem még sokkal jobban tetszik, mint az eredeti. :)

Unknown írta...

Szia!

Szeretnék gratulálni! Nagyon helyesek a figuráid! Különösen ez tetszett meg. Ennek az elkészítésének a leírását nem szándékozol közkincsé tenni? Nagymamám elkészítené a kisfiamnak. :-)) Imádja a mesét! A többi figura elkészítése nincs tervben?
Minden jót!
Üdv: Ibolya

hekka írta...

Vera, köszi!

Dóri, ez aztán az elismerés! :)

Szia Ibolya! Örülök, hogy tetszenek a munkáim! :) Köszi a kedves szavakat. Nem, nem szeretnék Bogyó-Babóca sorozatot készíteni, van arra hivatalos "stáb"... Bocs, de nem szándékozom, rengeteg munkám van benne. :)