2011. január 8., szombat

Mackókról

Tartozásom tavalyról ezennel törlesztem: bemutatom Rezdovics Barnabást. A nyusziknál is bevált fonal ezennel rozsdás árnyalatban medvéért kiáltott már a rövidáru polcáról. Nem hagyhattam ott...


Szóval adott volt a helyzet, mackó amigurumit készítek. Pedig macit nagyon ritkán horgolok. Ő a harmadik a sorban. A mackó valahogy olyan személyes. Szerintem mindenkinek volt egy mackója, amihez ragaszkodott, és ez a mackókép nagyon meghatározó. Persze nem akarok valami nagy filozófiát belevinni... Lényeg az, hogy ezt a mackó-ügyet eddig próbáltam kerülni. :) De most úgy érzem, hogy egy kicsit rákaptam az ízére, ugyanis lassan-lassan egy újabb mackó van születőben a tűm hegyén. A lassúságnak számos oka van, melyek közül kiemelnék egy telitalálat-könyvet. A gyerekkönyvtárban bukkantam rá, amíg a srácok a dínós könyveket böngészték - igen, mi sem úsztuk meg a dínókat. :) Szóval ezt a szóban forgó könyvet egyszerűen képtelen vagyok letenni: vele kelek és vele alszom el. :) Meg persze jópár szülinap-névnap sorakozik a hónapban, számos kívánsággal. Mihelyst elmúlik a meglepetés-lebuktatásának veszélye, mutatom a babákat! :)  

9 megjegyzés:

Piroseper írta...

Barnabás szuper aranyos lett. Méég mackót! :)

patonaifabian írta...

Annyira édes! Mackó és csigamániás lévén ez a kis apróság telitalálat!

Mák írta...

Nagyon helyes lett!!!:D

Betti írta...

Na és mi ez a könyv???? :-)

Eta írta...

Bármilyen gyerekkönyvet bármikor hajlandó vagyok elolvasni,:o) áruld el a címét, légy szíves! Ez itt oldalt? Jodo?
A macikkal még az is a baj (?), hogy lelkük van, és soha nem olyanok lesznek, mint amilyenre én gondolom őket. :o)

hekka írta...

Fanni, Reni, Mák, köszi szépen!

Reni, tényleg!!! Csiga!!! Eddig miért nem horgoltam csigát? Húúú, na, kapom is magam!

Betti, Eta, a következő bejegyzésben minden kiderül! :)))

Eta, örülök, hogy észrevetted Jodot! :) Ezek a sorok Lázár Ervin: Krimi c. hangjátékából valók. Legutóbb a Hét szerető c. válogatásban találkoztam vele. Én borzasztóan szeretem. :)
Igen, a lelkük. Nehéz ügy. Mondom... :)

Jandó írta...

Irtó aranyos maci. Olyan, mintha épp mondani szeretne valamit. Kíváncsian várom a következőt is. Erről a maci dologról mindig a Benjamin macis mese jut eszembe, hogy ők tényleg egyediek és különlegesek, ahogy ti is írtátok. :)

Eta írta...

Tudtam, hogy ismerős valahonnan, de nem jöttem volna rá, hogy a Hét szeretőm. :o( Lázár (is) nagy kedvenc.

hekka írta...

Köszi, Dóri.

Eta, köszi, hogy javítottad a címet! :)