2010. szeptember 6., hétfő

Őszi galagonya

Ma elkezdődött számunkra is az ovi. Hazafelé gesztenyét szedtünk. Egy kis beteges fa tengődik itt az utcánkban, alóla már össze lehet kapargatni egy kismacskára elég gesztenyét, melyből végül zsiráf lett, mert "túl hosszú a nyaka" - az, hogy eltörjük a pálcikát nyakrövidítés gyanánt, még meghaladja a problémamegoldó képességet. :) Inkább legyen akkor zsiráf. Szóval ősz van. Még ha zsiráffal is köszöntött ránk. A gesztenyecica helyett pedig szerepeljen itt egy amigurumi macsek:






És horgoltam mégegy boszit is, meglovagolva az őszi hangulatot. Igazából kaphatta volna a Galagonya nevet is, McGalagony után. Akkor egy kicsit szellemesebbre sikeredett volna a "termékleírás"... :) (Jut eszembe, szellem... Ez még hiányzik a repertoárból... :))) ) Na, meggyőztem magam, át is írom a nevét a meskán Galagonyára.


Aki amúgy a hétköznapokban valójában kígyóbűvölő:


5 megjegyzés:

hordosv írta...

A banyusodat imádom:)Ez a kedvenc dalom a Maszkabálból:) A cica is édes, bár nekem elsőre a füle túl keskeny volt. Kicsit szélesebb alsó résszel nekem macskásabb lenne

Jandó írta...

De szerettem én is gesztenye figurát készíteni. :) Mindegy is, hogy macska, vagy zsiráf, biztos nagy élmény így is-úgy is.
A cicád nagyon aranyos lett, és irtó cuki, ahogy játszik a gombolyaggal. Szinte életre kel.
Galagonya boszi is remek lett, és a kígyó még mindig nagy kedvencem. :)

patonaifabian írta...

De izgi. Mármint a haza út az oviból. Nálunk teljesen üres az utca:(
a macsek tünemény

Aledi írta...

Hehe, nekünk több gesztenyefa is útba esett az oviból, zsákszámra gyűjtötték a gesztenyét (amiből én piszok módon mindig eldobáltam, ha nem látták)
Nagyon jó ez a sötét macsek, a boszidat már megcsodáltam a Meskán, imádnivaló "banya" :)

hekka írta...

Köszönöm szépen.

Vera, igazad van, keskeny lett a füle. Na, majd legközelebb... :)

Igen, a gesztenye örök téma. :)
Adél, mi gyerekkorunkban szedtünk egy nagy szatyorral, és otthon jól ottmaradt valahol elfelejtve, és töménytelen mennyiségű bogár jött elő belőle. Azóta én is szelektálok ám rendesen... :)))