2011. május 18., szerda

"Postás bácsi, mondja drága..."

postás kalóz
"Mért üres a postaláda mostanába?" meg aztán "Hol csatangol mostanába?" kérdezi Andris a Maszat-hegyen innen és túl, kíváncsian és higgadtan. Én is ezt kérdezem, kíváncsian, ám csöppet sem higgadtan. Ugyanis Bambusz eltűnt a Nagy Magyar Posta útvesztőjében-süllyesztőben valahol, valamikor, eggyel gyarapítva a "sosem derül már ki ez a talány"-ok számát. Hogy ki is hibázott itt tulajdonképpen. Szerintem ők, mert egy ajánlott levelet hogyan kézbesítettek ki úgy, hogy a címzett a színét sem látta, szerintük meg én, mert mostmár (!!!!) (mikortól, könyörgöm????, és ki tud erről????) nem kell az ajánlott levelet átvételkor aláíratni a címzettel. A borítékot csak akkor nem teszik be a postaládába, ha ezt megjelöljük az ajánlott küldemény feladóvevényén (levélszekrény útján nem kézbesíthető, rövidítése LNK, ami itt tehát nem linket jelent, pedig az egész postakócerájra leginkább ez a szó jellemző...). Szóval ha a levélről ordít is, hogy nem fér be a postaládába, akkor is tojnak rá, nem hagynak értesítőt, hogy menj érte a postára, mert ez a 10 Ft-os tétel (igen, TÍZ Ft plusz az ajánlott díjon kívül) hiányzik a postának. És még az dühít nagyon, hogy a heti kb. 3szori találkozásunk sem volt elég egyetlen postáskisasszonynak sem, hogy erről a változásról felvilágosítson, bár arra mindig volt egy kis idejük, hogy megemlítsék: kössek postaautót, postanyugdíjt vagy postalakást. Még annyit hozzá, hogy a címzett, a vásárlóm teljes mértékben megbízható.
Még egy kör hátravan, mert a feladástól számított 15 nap elteltével beadhatok egy "kerestetvényt" vagy mi az "anyámkínványt", és akkor még "megnézik, hogy mit lehet tenni". Köszi, tudom jól: Bambusz elég helyes volt ahhoz, hogy postaláda helyett valakinek a táskájában végezze.

Úgy elment a kedvem az egésztől............

10 megjegyzés:

Monica írta...

Hát, igen. Én tudtam, mert jártam hasonló cipőben. LNK nélkül már semmi sem biztos. Én is írtam a postáról néhány érdekes bejegyzést. Tudom, nem vigasz, de hidd el, vannak sokkal rosszabbak is! Ha gondolod, nézz be hozzám és olvasd el! Legalább nevetsz egy jót :D

Eta írta...

Én húsvét előtt Böbével jártam így, vagy még ígyebbül, mert nem ajánlva adtam fel. :o( Ahooz képest, hogy alig veszik már igénybe a szolgáltatásaikat, eléggé trehányul dolgoznak.

Lente Julcsi írta...

ez gáz.
és az én küldeményem megérkezett már?

á írta...

nekem egyszer az évfolyamdogám veszett el a fősulin, hát nem örültem. akkor kerestettem, de csak azért, hogy be tudjam bizonyítani a tanárnak, hogy márpedig én azt időben feladtam, csak ő éppen nem kapta meg... a kerestetés akkor abból állt, hogy megnézték a ragszámát az ajánlott levélnek, felírták egy papírra és melléírták, h kézbesítés közben elveszett. elvileg a feladási díj 15-szörösét kell megfizetniük, de sztem van elég védelmi feltétel beiktatva, ami miatt majd nem fognak fizetni... nagyobb baj, hogy ennyire megbízható a cég. sajnálom és ne hagyd annyiban.

Aledi írta...

Ó, te szegény!
Sajnos most nálam is aktuális a kérdés :( Bár őszintén meg kell mondanom, hogy belföldi ajánlott levelem még nem veszett el, pedig évente több, mint 100-t adok fel! De most egy két (!) hónapja Ausztráliába indult angyalka tűnt el. Talán elrepült szegény :( Szerencsére a vevő nagyon megértő, nem csapott balhét, sőt mégcsak nem is pénzét kérte vissza, hanem egy másik babát kér. Na de, ezek után hogy adjam ezt is postára?! Én is írok majd ilyen "vevényt", de nekem azt mondták, ha nem volt értékbiztosított csak a feladási díj bizonyos százalékát adják vissza. Köszi ezt az LNK-t, nem tudtam mit jelent.

Osli írta...

Sajnálom, hogy a kismackó nem a kívánt gazdánál landolt. :( Szörnyű a mai posta. Nekünk egy (nem ajánlottan feladott, de a mi postánkról mindig célba érő) pályázatunk tűnt el. A fiam matekversenyben vett részt, és ezzel 10 pontot veszített. Az az érdekes, hogy amikor feladtam a levelet, pont egy reklamáló hölgy után következtem. :( Akkor kellett volna lelépnem és a mi postánkon feladni. A "szolgáltatás-ajánlásokról" is megvan a véleményem. Tudom, hogy kötelező, de könyörgöm, mit kezdjek azzal, mikor dolgunk végeztével a bajusza alatt mormogja az alkalmazott, hogy "lakásbiztosítás, postakártya?" Igen, mi van vele?

Hegemony77 írta...

Sajnálom, remélem jól végződik a dolog! Nekem egyszer hiányosan jött vissza egy csomagom, de kaptam kártérítést. Sok sikert!

hanga írta...

Amikor feladtam egy ajánlott csomagot, direkt elsőbbségivel, kézhez vétellel, akkor a címzett egy hét múlva kapta meg, miután anyázva bement a postára.
Ugyanis.
nr.1. a postás nem kézbesítette ki az értesítőt, mert nem tudott bejutni a sokemeletes ház kapuján (igaz, a címzett otthon ült, és várta a postát, de biztosan a csöngő is pont akkor ment nyaralni)
nr.2. egy nap múlva ugyan ezt eljátszotta pepitában
nr.3. a címzett bement a postára megérdeklődni, hogy a nevére jött -e csomag (most leírom a nevét, mert egy igazi 'kis/nagy/kovács' vezetéknévről és keresztnévről van szó: MONDOK YVETTE. ipszilonnal, így, ahogy írtam. tuti legalább száz lehet a kerületükben...A postások mondták, hogy ááánincsen.

másnap én telefonáltam a postára, ahol nekem megmondták, hogy kétszer hiába kézbesítették a csomagot, ott várja a címzettet a postán. és akkor jött a csavar. a címzett bement, és a postás azt merte mondani, hogy azért nem kézbesítette ki normálisan, mert én hibáztam, nem úgy írtam rá a címzett nevét a borítékra, ahogy a postaládán kint van (érdekes, bejutott a kapun?) ahol a Mondok-Hintalan Yvette név szerepel....

MAGYAR POSTA, VÁROM A KONKURENCIÁDAT, TE DRÁGA!!!

Moncsi írta...

Megérkezett! Köszönjük!Pusz: M.

hekka írta...

Köszi az együttérzést! :) Még folyamatban van az ügy a postával, kíváncsi vagyok, mi lesz a vége... :S