2011. május 8., vasárnap

Japán

Régebben is sokat olvasgattam Japánról, mostanában mégtöbbet. Nemcsak azért, mert újra elővettem a nyelvkönyveimet, hanem mert találtam jópár érdekes blogot is, melyek magyar szemmel láttatják ezt a távoli-álmom-országot (a tagolást mindenkinek odabízom... :) ). És persze, hogy vigyázó szemem oda-odales, mert ha nekem nem is, de a lelkem egy darabkájának Hanga nyuszi személyében megadatott, hogy ott éljen.



A minap pedig örömmel olvastam egy plakáton, hogy Japán kulturális heteket rendez májusban a városi Művelődési Ház, úgyhogy itt, a világvége-táblától 220 km-re keletre is láthatunk japán vígjátékot eredeti jelmezben, hallhatunk a japán költészetről, kardművészetről és kalligráfiáról. És még játszóház is lesz, origamis.

5 megjegyzés:

Edina írta...

Ó , ez nagyon jó...Mármint hogy Hanga kiköltözött Japánba. És ha szabad elárulni akkor hogy került ő oda?

En írta...

Milyen jó Hanga nyuszinak!
Pár hete én is kaptam japán nyelvkönyvet, remélem nyáron jut rá időm. :)

BCili írta...

Japán, szerelem!
A linkelt blogot én is olvasom már egy ideje, de még van egy pár japánról, pont azért, hogy kicsit én is lássam, éljem ilyen távolságból is. Persze a vágy az eljutásra örök, jó hogy neked legalább egy részed ott lehet Hanga formájában.

csevi írta...

Meghalok! Én aki pici gyerek korom óta rajongok japánért (de a nyelvet nem tudtam megtanulni)a kultúrájukért, most nem láthatom, mert jó messze van az is amit áthoztak ide Magyarországra. japánról minden érdekel.Pont most fejeztem be egy omiyage bugyrot. Fél napom ráment. Majd felteszem a blogomra

hekka írta...

Edina, Hanga egy "pont minden stimmel-hihetetlen véletlenek sorozata ez" baba, szóval egy kedves vásárlóm a barátnőjére ismert benne, ajándék lett, és a barátnő magával vitte választottjához, választott hazájába. :)

En, jó a tudat, hogy nem egyedül magolom a kandzsikat. :)

Cili, igen, pont így! :)

Csevi, örülök, hogy közös a mániánk. :)