2010. április 21., szerda

Margarin

Horgoltam egy amigurumi cicát. Ő az, Margarin:

Margarin amigurumi kitty

Néztem, forgatgattam: ismerős valahonnan. Azt sejtettem, hogy rajzfilm. De hogy melyik a rengeteg anime közül, amit az elmúlt években láttam - nem tudtam.
Nagyon szeretem ugyanis a rajzfilmeket. A japánt és a magyart egyaránt. (A japán rajzfilm nem csoda, hogy közel áll hozzám, hiszen ezen nőttem fel, bár nem tudtam nagyon sokáig. A Panda Maci kalandjaitól kezdve a Kalán nénin keresztül a Nils Holgerssonig, sőt, a 80 nap alatt a föld körül... is - hogy csak az ismertebbeket említsem - mind-mind japán alkotás.)
Az amigurumi-figurákban is a "rajzfilmest, animést" szeretem a legjobban. Vannak ilyen alkotások, nagyszerű művészek csodálatos teremtményei. Ők az ihletőim :)
Ehhez teszem hozzá a saját világom. Ami, mint később kiderült számomra, kétségkívül magyar. Mert rájöttem, hogy honnan volt ismerős Margarin. Egy olyan rajzfilmből, amit nem láttam már vagy tíz éve. Most előkerestem. És tényleg ott van benne. Csak egy kis mellékszereplő csupán... a Macskafogóban. :)))

A képen szereplő rajzfilmek: The Cat returns; Tokyo Mew Mew; Macskafogó

Az ihletőim közül néhányat pedig itt találtok, ha kiváncsiak vagytok rá:

http://dawntoussaint.blogspot.com
http://www.etsy.com/shop/AmigurumiPrincess
http://lazymusecritters.blogspot.com
http://gigglestuff.wordpress.com
http://www.gourmetamigurumi.com
http://amigurumiandpizza.blogspot.com

8 megjegyzés:

BCili írta...

Elsőre mint cica név a tejfel ugrott be, mint tejtermék, de hát az is macskafogó :) Nagyon helyes lett, jó a margarin színű borzas haja, és nagyon hasonlót. Rajzfilmekből sokat sokat, japánt, bár most éppen george a majom a kedvenc.

Jandó írta...

Igazán édes lett, és mellette remek munka. Már Meskán is mindig megcsodáltam az alkotásaidat, így örültem is, mikor Julcsinál olvastam a blogodról. :)

hekka írta...

Nem győzöm köszönni a kedves szavaitokat!

Mici, nagyon-nagyon kíváncsi vagyok arra a horgolt babára!!!! A szemekkel én is vaciláltam, de beláttam: minél nagyobb, annál jobb :)

Cili, a George majmot véletlenül kaptuk el a tvben újév napján. Anya kétszer telefonált, hogy akkor odaérünk-e ebédre, mert várnak bennünket... :)

Dóri, köszönöm! A horgolt csatod nagyon szép és jó ötlet!

Jandó írta...

Köszönöm. :) Nézz be hozzám, van egy díjam számodra.

Eta írta...

Szia! azt szeretném kérdezni, hogy hol lehet ilyen beduós szemeket kapni. Én csak ragaszthatókat találtam eddig, de azok igen hamar leesnek.

Eta írta...

helyesen: bedugós

Aledi írta...

Hú, hát ez nagyon profi!Még a szeme is tetszik, pedig én alapból nem szeretem a műanyag szemeket :)

hekka írta...

Eta, a szemeket itt vettem, állatszem néven keress rá a webáruházban, akkor meg is tudod nézni. (Csak zárójelben, hogy nem vagyok vele túlzottan elégedett, mert van pl. egy komplett csomag, ami használhatatlan, nem tart a hátulja, amit rá kell pattintani... :( ) Amikor voltam a boltban, csak barna színű szem volt, ezeket én festettem át.

Adél, köszönöm, a szeme a léééényeg! :)))